Az ország nagy részén várható ónos eső - Másodfokú emelték a figyelmeztetést

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.12.28. 11:14

Nagy területre sárgarisztást adtak ki.

Több megyére ismét első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Ónos eső

időjárás-előrejelzés - Több megyében másodfokúra módosult a riasztás- nagy területre adtak ki
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Ónos eső - Forrás:met.hu

Másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia szolgálat Budapestre, Pest, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna Veszprém megyében van érvényben első fokú figyelmeztetés.

Azt írták: a Duna vonalának tágabb térségében a délelőtti órákig előfordulhat ónos szitálás. Késő délutántól az Alföld északi felén, a főváros térségében, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható ónos eső. Ennek pontos mennyisége bizonytalan, így az említett térségekben akár másodfokú riasztást is kiadhatnak.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy a kedden várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokban mértnél valószínűleg jóval kevesebb lesz.

Kitértek arra is, hogy kedd este az Északi-középhegység térségében újabb havazás kezdődik. Ezt idővel délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső váltja fel, és a havazás az északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben kedd éjfélig maximum 3-4 centiméter friss hó várható - írta a meteorológiai szolgálat.

.