Szilveszter-rali - Ilyen végeredmény született

MTI

2021.12.29. 22:52

Szilveszter-rali - Vincze Ferenc negyedszer diadalmaskodott

A Vincze Ferenc, Németh Gergely kettős nyerte a Hungaroringen és környékén rendezett és szerdán véget ért évbúcsúztató Szilveszter-ralit.

A Korda Racing Skoda Fabia R5-ösét vezető Vinczének ez már a negyedik sikere, ezt megelőzően 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben győzött a hagyományos évzáró viadalon.

A 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze - aki az idén egyetlen versenyen sem állt rajthoz az országos bajnokságban - az MTI-nek elmondta, nagy örömet jelent számára, hogy ismét nyert a Szilveszter-ralin.

"Előzetesen nem számítottam rá, hogy győzni tudunk, és a keddi nap nem is sikerült túl jól, legfőképp a nem megfelelő gumiválasztás miatt. Ma már minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, boldogok vagyunk, hogy nyertünk" - jelentette ki Vincze, aki hozzátette, még zajlanak a tárgyalások, de várhatóan jövőre a Korda Racing versenyautójával áll majd rajthoz az országos bajnokságban is.

Vinczéék mögött a cseh Petr Semerad, Danny Persein duó zárt a második helyen, míg a cseh, szlovák Ondrej Bisaha, Imrich Ferencz kettős harmadik lett.

A másodikként végző cseh duó óvást nyújtott be, ezt azonban a versenybíróság végül elutasította. A 2018-as viadal óta ez a második alkalom, hogy a leintés után benyújtott óvás elbírálását követően hirdettek végeredményt.
A Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 versenyautó állt rajthoz.

    Végeredmény, Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 56 km, a dobogósok):
    -------------------------------------------------------------------------
1. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 34:31.1 perc
2. Petr Semerad, Danny Persein (cseh, Skoda Fabia Rally2 EVO) 3.2 másodperc hátrány
3. Ondrej Bisaha, Imrich Ferencz (cseh, szlovák, Skoda Fabia R5) 9.5 mp h.

.