A tilalom ellenére számos tűzijátékot lőttek ki Nápolyban - Egy férfi a látását vesztette

MTI

2022.01.01. 15:07

Tizennégyen sérültek meg.

Nápolyban sokan megszegték szilveszterkor a tűzijáték-tilalmat, részben emiatt súlyos balesetek történtek a délolasz városban. Egy utcán cigarettázó férfit eltévedt lőszer talált el, egy másik pedig mindkét szemét elveszítette petárdázás közben - közölték a hatóságok szombaton.

Nápolyban és térségében tizennégy ember sérült meg tűzijátéktól vagy petárdától.

A legsúlyosabb állapotban egy 40 éves, Sri Lankáról származó férfit szállítottak kórházba, aki kiment az utcára cigarettázni, majd egy eltévedt lőfegyvergolyó eltalálta. Dél-Olaszországban szokásnak számít, hogy ünnepléskor lőfegyverrel lőnek a levegőbe.

Egy 53 éves nő a szemén sérült meg petárda felrobbanása miatt, egy 47 éves férfi pedig el is veszítette a látását, mások könnyebb sérüléseket szenvedtek. Egy huszonegy hónapos gyerek csillagszórótól sérült meg.

A Gaetano Manfredi polgármester által elrendelt tűzijáték- és petárda-stop december 31. délután lépett életbe, és szombat éjfélig tart. A tiltást azért vezették be, hogy ne terheljék tovább a betegekkel teli kórházakat.

A rendelkezés ellenére Nápolyban erkélyekről, tetőteraszokról számos tűzijátékot kilőttek, és a rejtettebb utcákon petárdákat robbantottak. A megszokottal ellentétben azonban a durrogtatás éjfél körül alig fél óráig tartott a pandémia előtti évek több órás tűzijátékával szemben.

Olaszország több városában voltak sérültjei a szilveszteri petárdázásnak. Rómában a rendőrségnek le kellett zárnia a Kolosszeumnál található metrómegállót és annak környékét, mert az arra haladókra petárdákat dobáltak.

A fővárosban a nagyon ritka, az utcákat teljesen befedő sűrű köd miatt még üresebbé váltak az utcák, mint amire számítani lehetett.

A piemonti Val di Susában őrizetbe vettek tíz embert, mert tűzijátékot lőttek a nagysebességű vasútvonal hatóság által őrzött építkezési területére, és a környező erdő lángra lobbant.

.