Hidegfront érkezik - Itt van a friss időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.01.27. 01:27

A következő napokban több front is várható.

A Kárpát-medence egy anticiklon peremén helyezkedik el, emiatt felhős az idő, csütörtökön este pedig egy hidegfront érkezik, vegyes halmazállapotú csapadékkal. A következő napokban több időjárási front is várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka közepesen felhős idő várható, főként az északkeleti megyékben, de néhol a délnyugati országrészben is zúzmarás köd képződhet.
Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, néhány órás szűrt napsütés valószínű, viszont keleten borult maradhat az idő. Estétől csapadékzóna érkezik, elsősorban az északi országrészben lehet vegyes halmazállapotú csapadékra számítani. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szelet élénk, néhol esetleg erős lökések kísérik.

Csütörtökön a Duna-Tisza közén erősödik meg a nyugati, délnyugati szél, estétől pedig az Észak-Dunántúlon lehet erős északnyugati széllökésekre számítani.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban általában -4 és +1 fok között valószínű, de a szélcsendes, havas, esetleg ködös tájakon ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 2 és 7 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén hidegebb is lehet.

.