Időjárás-előrejelzés január 13-ra, csütörtökre - A népi megfigyelések szerint, ez a leghidegebb nap

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.01.13. 01:27

Január 13. Veronika napja: A népi megfigyelések szerint általában mindenütt ez a leghidegebb nap. Vajon most is így lesz? Mutatjuk, milyen időjárás várható csütörtökön.

Számottevő csapadék a következő napokban sem várható térségünkben.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu

Az északi, északnyugati tájak fölé szakadozott felhősáv érkezhet, amely az este és éjszaka folyamán délkelet felé halad.

Csütörtökön általában többórás napsütés lesz a jellemző változóan felhős ég mellett, ugyanakkor az északkeleti megyékben egész nap erősen felhős vagy borult maradhat az ég.
Csütörtök este arrafelé gyenge hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Az északi, északkeleti szelet néhol még erős lökések kísérhetik, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Csütörtökön a Dunántúl északi részén az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szél élénkül meg, olykor erős lökések is lehetnek.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -13 fok között valószínű, de a Tiszántúl hófödte, szélcsendes részein egyes helyeken akár -20 fok is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet csütörtök délután általában 0 és +5 fok között várható, a havas területeken ennél több fokkal hidegebb, míg Sopron környékén ennél melegebb is lehet.

.