Kilenc megyére adott ki figyelmeztetést az OMSZ - Itt a friss előrejelzés péntekre

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.01.28. 01:27

9 megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Mutatjuk, hol.

A Kárpát-medencén egy ciklon hidegfrontja vonul át péntekre virradó éjszaka kisebb vegyes halmazállapotú csapadékkal, majd annak hátoldalán pénteken viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka szórványosan alakulhat ki gyenge vegyes csapadék, északkelet felé haladva nő a havazás esélye. Hajnalban megkezdődik a felhőzet csökkenése észak felől, mögötte pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk, délelőtt várható a több napsütés, majd délutántól ismét vastagabb felhők érkeznek fölénk.

Elszórtan alakulhat ki zápor, az északkeleti határnál inkább hózápor, majd estétől már másutt is egyre nagyobb az esélye a havas eső zápornak, hózápornak. A légmozgás átmenetileg kissé veszít erejéből, azonban elsősorban az éjszaka második felében újfent megerősödik az északnyugatira forduló szél, sőt pénteken napközben sokfelé viharossá is fokozódik.

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, délnyugaton, illetve északkeleten fordulhatnak elő a fagypont alatti értékek. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 9 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

.