Hat megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ - Itt a friss szerdai előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.01.26. 01:27

Friss meteorológiai előrejelzés január 26-ra, szerdára.

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, így jobbára nyugodt, napos az idő, szerdán az anticiklon peremén egy újabb melegfront ér el bennünket, így több lesz a felhő az égen.

Figyelmeztetés - Tartós, sűrű köd

Figyelmeztetés - Tartós, sűrű köd
Figyelmeztetés - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerda reggelig országszerte általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb átmeneti, kisebb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elsősorban a Dunától keletre éjszaka zúzmarás köd is képződhet, amely napközben helyenként tartósan meg is marad. A keleti, északkeleti határ közelében időszakosan gyenge havazás, másutt legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. Az északnyugati szél éjjel a Dunántúl északi felén és a főváros térségében, szerda napközben északkelet kivételével másutt is élénk lesz, néhol erős lökések is előfordulhatnak.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de északkeleten és az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7 fok között várható, de a tartósan borult, ködös keleti tájakon fagypont alatti maximumokat mérhetünk.

.