Egyetemisták jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

MTI

2022.02.03. 11:03

Az MCC a hallgatókat tanulmányi és nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja.

Egyetemisták jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC), a Kárpát-medencei tehetséggondozó intézmény hat iskolájába március 15-ig kérhetik felvételüket a hallgatók.

Azon első egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező diákok jelentkezhetnek, akik valamelyik budapesti egyetemen nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az MCC a hallgatókat tanulmányi és nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja: nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb külföldi képzéseken vagy tanulmányi, és kutatási programokon is részt vehetnek.

Az MCC egyetemi programja a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít jogi, nemzetközi kapcsolatok, közgazdasági, média, társadalom és történelemtudományi és MCC-Mindset pszichológiai iskoláiban.

Iskolánként és szakterületenként nemcsak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is támogatják a hallgatók karrierútját, akiket elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatnak.

Az MCC a karrierút tudatos építésének megteremtése mellett lehetőséget kínál a kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokra és kollégiumi lakhatást is biztosítanak a diákoknak.

Az MCC egyetemi programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, az idei évet már mintegy 300 hallgatóval indította el az intézmény. Az egyetemistáknak szóló képzés Budapest mellett már Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is elérhető. Ezekben a vidéki egyetemvárosokban is hamarosan elindulhat a jelentkezés a programra.

Az MCC képzései jelenleg 14 magyarországi és további 9 külhoni településen elérhetők, 4100 diák tanul valamelyik tehetséggondozó programban. Néhány éven belül 35 helyszínen, 10 ezer magyar tehetség képzése valósul meg.

Jelentkezés és további információ az MCC-weboldalán található.

.