Felvételi - Február 18-áig lehet jelentkezni a középiskolákba

MTI

2022.02.14. 16:57

Február 18-áig lehet jelentkezni középiskolákba.

Február 18-áig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe.

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta honlapján a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, melyik középfokú iskolákba jelentkeznek.

Az előzetes adatok szerint az idei átlageredmények szinte minden esetben magasabbak a korábbi három év eredményénél, egy esetben pedig azonosak azzal - tették hozzá.

Ismertették: a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait - tanulói adatlap és jelentkezési lapok - az általános iskolák töltik ki, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak pedig egyénileg kell kitölteniük a lapokat a kifir2.kir.hu/JellapKitolto/egyeni címen elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat február 18-áig az oktatási hivatal honlapján: "Az egyéni jelentkezés menete a 2021/2022. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során" - címen elérhető tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba.

A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség - olvasható a közleményben.

.