A Dal 2022 - Szombaton ezek a dalok lesznek versenyben

MTI

2022.02.21. 21:07

A szombati elődöntőből négy produkció jut a fináléba.

Szombaton rendezik A Dal 2022 első elődöntőjét. A négy válogató adásból továbbjutott húsz produkció két műsorban, akusztikus hangszereléssel versenyez a döntő nyolcas mezőnyébe kerülésért.

A showműsorba bejutott negyven előadó közül már csak húsz van versenyben "Az Év Dala 2022" címért. A két elődöntőből négy-négy produkció jut a fináléba - közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A február 26-án 19 óra 35 perctől a Dunán látható első elődöntőben Ekanem (dalának címe: Hideg szél), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), Nyári Aliz (Félóra nyár), Oláh Ibolya (Nem adom el), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), Sándor Szofi (21 gramm), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra.

Három közülük a zsűri, egy pedig a közönség szavazataival jut a március 12-i döntőbe.

Időközben elindult az online Akusztik Dalverseny is, amelyben A Dal 2022-be bejutott mind a negyven produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig; a nyertesről kizárólag a közönség dönt.

Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak: február 21-én és 28-án, valamint március 7-én 21 óra 15 perctől. Az Akusztik színpadán hétfő esténként kiderül, mit tudnak az előadók elektronikus hangszerek nélkül.

További információk A Dal 2022 Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a műsor hivatalos Youtube- és TikTok-csatornáján.

.