Itt van a friss meteorológiai előrejelzés péntekre - Mutatjuk, mi várható

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.02.18. 01:27

Ilyen időjárás várható pénteken.

Egy viharciklon melegfrontja érinti térségünket​. Kissé hűvösebb, borúsabb idő várható a hétvégén és csapadékra is készülni kell.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Péntek reggel a középső megyékben gyenge eső, záporeső még előfordulhat. Napközben a többórás napsütés mellett felhőátvonulások várhatók. Az erős, olykor viharos északnyugati, nyugati szél reggelre veszít erejéből és fokozatosan délnyugatira, délire fordul. Délutántól nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 1 és 7 fok között valószínű, de a kevésbé szeles délnyugati tájakon, valamint az északkeleti határnál gyenge fagy is lehet. A nappali csúcsértékek 10 és 16 fok között alakulnak.

A hétvégi előrejelzés

Szombaton elszórtan, a délnyugati megyékben több helyen valószínű eső, záporeső. Helyenként erős lehet a szél. Hajnalban plusz 2 és 8 fok közötti hőmérséklet várható, de a kevésbé szeles északi tájakon mínusz 2 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Délután többnyire plusz 7-12 fokot mérhetnek.

Vasárnap hajnalban átmenetileg kialakulhatnak pára-, illetve ködfoltok. Napközben az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de elsősorban az északi, északnyugati megyékben eső, zápor is várható. A hegycsúcsokon elvétve havas eső, hó sem kizárt. Többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 3 fok közötti értékek várhatók, de északkeleten helyenként mínusz 7 fokig is hűlhet a levegő. A maximumok plusz 6 és 12 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

.