Színes programokkal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra

MTI

2022.02.14. 21:45

A belépés a programokra ingyenes lesz.

Színes programokkal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra: csütörtökön a magyar népi női és férfi szerepeken-szokásokon alapuló bábelőadást, vasárnap pedig interaktív farsangi mulatságot és az Együgyű Mihók című magyar népmesét láthatja a közönség.

A szervezők MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a népi humorral fűszerezett, Azért a kis bolondságért... című bábelőadás fő témáját a férfi és női szerepek adják az emberi élet különböző szakaszaiban. A pajzán históriák forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók szomorú és vidám gyűjtései - írják az ajánlóban.

A Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában látható vásári bábjáték bemutatja, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából sokat tapasztalt asszony. Az előadás rendezője Fabók Mariann, előadják Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád.

Vasárnap a Kastélymesék című ingyenes családi programon farsangi népszokásokkal, játékokkal, Gulyás László vándormuzsikus interaktív előadásával, valamint a Ládafia bábszínház Együgyű Mihók című produkciójával várják az érdeklődőket.    

A szervezők az előadások, játékok szünetében a gyerekeknek kézműves foglalkozással készülnek, valamint óriási fánkvetélkedőt szerveznek a nagymamáknak: a látogatók saját sütésű fánkkal járulhatnak hozzá a mulatsághoz.

A belépés a programokra ingyenes, bővebb információk a klebersbergkastelybudapest.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

.