Szövetségre léptek a hitelközvetítők

MTI

2022.02.25. 14:08

A lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét szeretnék növelni.

Megalakult a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ), amelynek alapító tagjai a Bankmonitor, a C&I Hitelnet, a Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ és az OVB - tájékoztatta a szövetség pénteken az MTI-t.

A szervezet küldetése, hogy növelje a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét - ismertették a közleményben.

A szövetség szerint a független hitelközvetítők száma megközelíti a 350-et, amelyek az értékesített jelzáloghitelek közel 50 százalékát bonyolítják le évről évre; tavaly közel 600 milliárd forgalmat generálhattak.

Fülöp Krisztián, a szövetség elnöke, a Duna House Pénzügyek vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabban tudnak egyeztetni a pénzintézetekkel és a Magyar Nemzeti Bankkal ügyfeleik érdekeinek védelmében.

A társulás bátorítja az innovatív üzleti megoldások megalkotását és a képzési tevékenység fejlesztését, fórumot biztosít az új gondolatok és az üzleti kapcsolatépítés számára, valamint véleményt formál jogalkotási és szabályozási kérdésekről - jegyezte meg.

A jövőben a szövetség dinamikus bővülését várják, a közlemény szerint több hitelpiaci szereplő jelezte már csatlakozási szándékát.

.