Téli olimpia - Nyolc számban osztanak érmeket csütörtökön

Téli olimpia

MTI

2022.02.09. 23:07

Lesz magyar induló is.

Nyolc számban osztanak érmeket csütörtökön a pekingi téli olimpián, ezek közül egyben lesz magyar érdekeltség: a sífutó Pónya Sára a klasszikus stílusú 10 kilométeres versenyben indul.

Amint azt szerdán elmondta, a korántsem ideális felkészülése miatt nem tűzött ki maga elé eredményre vonatkozó célt, abban bízik, hogy állapotához képest a maximumot tudja nyújtani. A Honvéd Zalka SE versenyzője, aki csak ebben az egy számban indul, szeptember közepén térdműtéten esett át, majd felépülve kiharcolta a kvótát, de az elutazás előtt koronavírusos lett, végül csak szombat este érkezett meg Pekingbe. Emiatt az állóképessége, ahogy fogalmazott: "nem túl fényes".

Alpesi síben a férfiak kombinációját rendezik meg, melyben lesiklás után műlesiklás következik majd. Gyorskorcsolyában a nők 5000 méteren versenyeznek egymással, műkorcsolyában pedig a férfiak kűrje szerepel a programban. Utóbbiban az amerikai Nathan Chen minden idők legjobb eredményét érte el a keddi rövidprogramban, őt két japán, Kagijama Juma és Uno Soma követi.

A hódeszkásoknál női félcsőben és férfi krosszban lesznek meg az érmesek, síakrobatikában új számként a vegyescsapat ugrást bonyolítják le, a szánkósok küzdelmeit pedig a vegyesváltó zárja. Utóbbi azért lesz különösen érdekes, mert a nőknél győztes Natalie Geisenberger és a férfi párosban első Tobias Wendl, Tobias Arlt duó is pályafutása hatodik ötkarikás aranyát nyerheti, amennyiben a papírformának megfelelően a németek diadalmaskodnak.

Curlingben a női és férfi tornán is lesznek selejtezős mérkőzések, jégkorongban férfi csoporttalálkozókra kerül sor, míg szkeletonban a férfiak az első két futamot teljesítik.

.