A hétvégén rendezik meg a Vivicittá futófesztivált Budapesten

Futóverseny

MTI

2022.03.24. 18:57

A futófesztivál szombaton kezdődik. Ilyen versenyszámokban nevezhet.

Több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők a hétvégi 37. Telekom Vivicittá futófesztiválra, a tavasz legnagyobb szabadidősport-eseményén kiemelt szerep jut a az ukrajnai háború menekültjeit segítő adománygyűjtésnek.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a legnépszerűbb versenyszámra, a félmaratonra, 4500-en neveztek már be.
Örömmel számolt be arról, hogy újraindult a futóturizmus, 72 országból 1350 futó jelezte érkezését, köztük háromszázan Szerbiából.

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom HR-vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a cég szabadnapot ad munkatársainak, akik a külön nekik szervezett futamon családjukkal közösen teljesíthetnek egy rövid távot. A nevezési díjukat az ukrajnai helyzet miatt menekülni kényszerülők megsegítésére ajánlják fel az Ökumenikus Segélyszervezet számára, az összeget vállalatuk további ötmillió forinttal egészíti ki. Ezen felül minden megtett kilométer után a Telekom további 37 forintot adományoz, megosztva a SUHANJ! Alapítvány és az Ökumenikus Segélyszervezet között. Ez nagyságrendileg további ötmillió forintot jelent majd - fűzte hozzá. A felajánlást a SUHANJ! Alapítvány az ukrajnai helyzet miatt menekülni kényszerülő családok gyermekeit befogadó napközi üzemeltetésére és fejlesztésére fordítja.

Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ! Alapítvány munkatársa kiemelte: 12 éve dolgoznak azon, hogy megosszák a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társaikkal, hogy erőt adjanak azoknak, akiknek szükségük van támogatásra. Szombaton 13:45 órakor tartják a SUHANJ! Futamot, amelynek keretében épek és fogyatékkal élők együtt kocoghatnak.

A futófesztivál szombaton 13:15 órakor a 940 méteres Telekom Vivicittá Családi Futással kezdődik a margitszigeti víztorony közelében, a Schulek Frigyes sétányon.

Vasárnap 9 órakor rajtol a félmaraton, 12:30-kor a 10 km-es verseny, majd zárásként, 14:30-kor a 7 km-es Telekom Midicittá.

.