BKK-bérletek és időszakos jegyek is vásárolhatók a MÁV-Start automatáiból

MTI

2022.03.04. 18:01

Az így értékesített jegyek száma folyamatos nő, ami az újonnan üzembe helyezett berendezések számának emelkedésével várhatóan még jobban felgyorsul.

Már BKK-bérletek és időszakos jegyek is kaphatók a MÁV-Start automatáiban, az így értékesített jegyek száma folyamatos nő, ami az újonnan üzembe helyezett berendezések számának emelkedésével várhatóan még jobban felgyorsul - tájékoztatta a vasúttársaság pénteken az MTI-t.

Közölték, hogy tavaly már a jegyek mintegy 12 százalékát vásárolták automatákból. Idén nyárra várhatóan a budapesti, valamint az elővárosi állomásokon és megállóhelyeken már 375 új automata fogja segíteni az utasokat. A MÁV-Start 135 készüléket már kihelyezett a székesfehérvári, az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon, valamint több megyeszékhelyen.

Az elővárosi utasok bárhol egyszerre meg tudják venni a vasúti, a Volánbusz-, a HÉV- és mostantól a budapesti bérletüket is. A fejlesztésnek köszönhetően olyan megállóhelyeken is lehetőség lesz a BKK-jegyek és -bérletek megvásárlására, ahol korábban nem volt személypénztár - írták.

Közölték: tavaly június 30. óta minden automatán a MÁV-Start által használt jegyértékesítési rendszer fut, amelyet a MÁV Szolgáltató Központ IT-háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki.

.