Hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain

MTI

2022.03.06. 07:57

Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a maszkot.

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban nem kell maszkot hordani március 7-étől, hétfőtől Budapesten a közösségi közlekedésben - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben az MTI-vel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón jelentette be, hogy a koronavírus-járvány mérséklődése miatt a kormány feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét. A maszkviselésről szóló kormányrendelet még nem jelent meg, ám a csütörtöki bejelentés értelmében március 7-én, hétfőtől nem kötelező maszkot hordani a közösségi közlekedésben, illetve a megállóhelyeken, állomásokon és pályaudvarokon - közölte a BKK.

"Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a szájat és orrot eltakaró maszkot, hogy védje az egészségét" - fogalmazott a BKK.

A kötelező maszkviselést a súlyosbodó járványhelyzet miatt rendelték el tavaly november 1-jétől a közösségi közlekedésben. Ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhető, hogy a közösségi közlekedés biztonságos maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a járvány elleni küzdelem egyik hatékony eszköze - áll a BKK közleményében.

.