Így változtak a látogatási szabályok az egészségügyi intézményekben

MTI

2022.03.13. 17:57

Csak akkor nincs korlátozás, ha szabadtéren is kivitelezhető a látogatás.

Enyhültek a látogatási szabályok az egészségügyi és szociális intézményekben.

A kormány döntött a koronavírus okozta járvány megelőzéséért és következményeinek elhárításáért korábban bevezetett korlátozó intézkedések többségének feloldásáról.
Felhívták a figyelmet arra, hogy az egészségügyi és szociális intézményekben enyhültek a látogatás feltételei. A miniszteri utasítás szerint azonban a látogatóknak kötelező a maszk viselése a kórház és a szociális intézmények egész területén.

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató érkezhet 30 percre, míg egy hozzátartozó esetén a látogatási idő 60 percig terjedhet. Amennyiben a látogatás szabadtéren is kivitelezhető, az érkezők száma nem korlátozott.

A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, de a kórház vezetése egyedi méltányosság alapján engedélyezhet látogatást.

A járványügyi korlátozások módosításának, kivezetésének köszönhetően a jövőben az általános járványügyi, közegészségügyi szabályok betartása mellett az egészségügyi, köznevelési és szociális ágazatban személyes jelenléttel is megtarthatók a szakmai konferenciák, fórumok, előadások, továbbképzések, tanfolyamok és tréningek.

.