Magyar olimpikonokat támogat a Toyota

Sportolók

MTI

2022.03.18. 21:50

Itt vannak a támogatott sportolók nevei is.

Tizenkét sportág 24 magyar olimpikonjának párizsi felkészülését támogatja személygépjárművekkel a Toyota a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) kötött megállapodás értelmében.

Az autók ünnepélyes átadása alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a MOB elnöke kiemelte: a Toyota által biztosított járművek hatalmas segítséget nyújtanak a sportolóknak a felkészülés alatt felvetődő logisztikai nehézségek áthidalásában, ráadásul motivációt is jelentenek számukra a még jobb teljesítmény eléréséhez.

"A párizsi olimpiáig ezek a sportolók különböző kiegészítő szolgáltatásokkal együtt használhatják ezeket a járműveket, ami nem minden országban van így, sok helyen ugyanis ezek a támogatások nem jutnak el a versenyzőkhöz" - jelentette ki Gyulay Zsolt. Hozzátette: a MOB számára "a sportoló az első", az pedig nagy segítség a szervezet számára, hogy a Toyota nemcsak nemzetközi, hanem a Magyar Olimpiai Bizottságnak is partnere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a támogatott sportolók között ugyanúgy vannak olimpiai bajnokok, mint ígéretes tehetségek.

László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. Magyarországért felelős igazgatója úgy fogalmazott, "nem lehet jobb partnerséget találni annál, mint hogy a legnemesebb sportágak képviselői használják az autóinkat".

"Örülünk, hogy ezzel a támogatással hozzá tudunk járulni sok további olimpiai éremhez" - jelentette ki az igazgató és hozzátette, a sportolók a Toyota C-HR hibridmodelljeit vehetik át, Magyarock-logóval felmatricázva.

A sajtótájékoztató végén az eseményen megjelent 23 sportoló ünnepélyesen átvette autóját.

A támogatottak: Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kozák Danuta és Kopasz Bálint kajakozó, Kapás Boglárka, Olasz Anna, Kenderesi Tamás és Rasovszky Kristóf úszó, Márton Anna, Siklósi Gergely és Szatmári András vívó, Lévai Tamás és Szőke Alex birkózó, Pupp Réka és Sipőcz Richárd cselgáncsozó, Kovács Sarolta és Marosi Ádám öttusázó, Pekler Zalán és Péni István sportlövő, Vas Kata Blanka kerékpáros, Boros Viktória súlyemelő, Patakfalvy Luca tekvondós, Bragmayer Zsanett triatlonos és Vadnai Benjámin vitorlázó.

.