Március 15. - Korabeli kávéházzal és pozsonyi kiflivel idézik meg az 1848-49-es eseményeket Gyulán

Március 15.

MTI

2022.03.09. 11:57

Az ünnepi hétvége valamennyi napján várják a látogatókat.

A forradalom és szabadságharc kevéssé ismert részleteit felfedő előadásokkal, a korabeli kávéházi hangulat felidézésével és pozsonyi kifli sütésével emlékeznek a gyulai Almásy-kastélyban a március 15-i eseményekre - közölte a múzeumot működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

Március 15-én Szilágyi Sándor történész rendhagyó tartalmú, Legendák és a valóság című előadásában emlékezik meg a forradalomról a kastély kápolnájában.
A nemrég átadott Stefánia-szárnyban 12-én, szombaton pozsonyikifli-sütéssel, "az ifjak kávéházát" nemcsak egykori tárgyakkal, de korabeli kávékülönlegességgel és forró csokoládéval megidézve emlékeznek a forradalom és szabadságharc nem mindennapi történetei közül többre - írják.

"Amíg a látogató által készített kifli sül, történészünkkel társaloghatnak a látogatók az egykori történésekről" - idézi a közlemény Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgatót.

A gyulai kiállítóhelyek (az Almásy-kastély mellett a vár, az Erkel Emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár) az ünnepi hétvége valamennyi napján, hétfőn is várják a látogatókat.
A részletes programkínálat megtekinthető a www.gyulakult.hu oldalon.

.