Gyökeres változás kezdődik időjárásunkban - Itt a friss szerdai előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.03.30. 01:27

Végre megérkezik az, amit nem mindenki vár. Időjárás-előrejelzés szerdára.

Gyökeres változás kezdődött időjárásunkban, amelynek jeleként hosszú idő után már országunkon belül is megjelenhetnek az esőcseppek (a "saras" esőcseppek). Ugyanakkor nagyobb területen és nagyobb mennyiségben csak csütörtöktől várható csapadékhullás.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka északkeleten jelentéktelen mennyiségű csapadék előfordulhat, majd szerda késő délutántól már egyre nagyobb eséllyel lehet számítani kisebb esőre, záporra. A nyugati, délnyugati szél szerdán pedig több helyen meg is erősödik.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A hőmérséklet hajnalban általában 5 és 10 fok között várható, de a szélcsendes területeken hidegebb is lehet.
Szerdán 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

A csütörtökön várható érdemi csapadék sem javít jelentősen a szárazságon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Az elmúlt három hónapban alig esett. Az ország középső részén nagyobb területen is 70-80 milliméter fölötti az "anomália", a hegyvidéki területeken viszont - ahol általában jóval több csapadék hullik - 90-100 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről.

Most csütörtökön várható érdemi csapadék. Ekkor az ország szinte teljes területén valószínű 5 milliméternyi csapadékmennyiség, többfelé 10 milliméternél is több hullhat. Viszont még kisebb körzetekben is csak legfeljebb mérsékelt esélye van a 20 milliméternyi csapadékösszegnek.

A várható csütörtöki esőzés "mondhatni életmentő" lehet, de - mint kiemelték - a szárazság jelentős mérséklése szempontjából ennél (jóval) több kell.

Pénteken és szombaton - nagyobb bizonytalanság mellett - csapadékhullám érkezhet.

.