Március 4. Az elhízás világnapja - Magyarországon minden 3. felnőtt elhízott

OS

2022.03.04. 07:57

Magyarországon minden 3. felnőtt, és minden 5. gyermek elhízott.

"Boldogabb, egészségesebb, hosszabb életet mindenkinek!"

TEGYÜNK KÖZÖSEN LÉPÉSEKET AZ ELHÍZÁS MEGFÉKEZÉSÉRE

A Földön 800 millióan, vagyis minden hatodik felnőtt él együtt az elhízás betegséggel, és további mintegy 2 milliárdan túlsúlyosak.  Hazánkban minden harmadik felnőtt, és minden ötödik gyermek elhízott.

Az Elhízás Világnapján a Magyar Elhízástudományi Társaság együttes cselekvésre szólítja fel a kormányzati, önkormányzati, szakmai szervezeteket és a betegszervezeteket a hazai elhízás megfékezésére.

A népegészségügyi jelentőségű lépések megtételében a döntéshozók, az egészségügyben dolgozók, a munkahelyek humán erőforrás menedzserei, valamint a túlsúllyal élők betegszervezete együttműködésére számít.

Összefogást, egységes fellépést kezdeményez. Az elhízás visszaszorítása elsődleges feladatot jelent napjainkban, ezáltal csökkenthetjük a krónikus nemfertőző betegségek epidémiaszerű megjelenését, javíthatjuk a lakosság életminőségét és ellánállóképességét a fertőző betegségekkel szemben, valamint az egészségügyre nehezedő társadalmi terhet mérsékelhetjük.

Csakis közös fellépéssel állíthatjuk meg az elhízás növekvő trendjét, és adhatjuk meg mindenki számára a legjobb esélyt arra, hogy boldogabb, egészségesebb és hosszabb életet éljen!

.