Új autómárka jelent meg a piacon, a SsangYong

MTI

2022.03.22. 12:02

A SsangYong összes modellje már elérhető Magyarországon.

Bővíti a kiskereskedelemben értékesített autómárkák számát az AutoWallis, miután belép a SsangYong hazai kiskereskedelmi piacára.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint az AutoWallis csoport 2012 óta képviseli a SsangYongot, de eddig a márka gépjármű- és alkatrész kizárólagos nagykereskedelmi tevékenységét végezte Magyarországon, majd Romániában, Csehországban és Szlovákiában is.

Magyarországon 2021-ben 1000 SsangYong talált gazdára, ami 15,47 százalékos növekedés egy év alatt, miközben a hazai személyautó-piac 3,4 százalékkal csökkent - jelezte az AutoWallis, a DataHouse adatai alapján.

A mostani lépés jól illeszkedik a csoport stratégiájába, amelynek célja, hogy a vállalat az akvizíciók mellett organikusan is tovább növekedjen, így a már képviselt márkákat egyre több helyen tegye elérhetővé a kiskereskedelem terén is, a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt - közölték.

A tájékoztatás szerint a SsangYong összes modelljét - a Korando, a Musso és a Musso Grand, a Rexton, a Tivoli, valamint a Tivoli Grand - beszerezhetik az érdeklődők, az értékesítés mellett pedig hivatalos márkaszervizpont is elérhető, így a csoport szolgáltatási portfoliója is egy újabb márkával bővült.

.