Egy férfi egymilliárd forint értékben rendelt hamis pénzt a neten

MTI

2022.04.13. 10:10

Házkutatást tartottak nála, ahol több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, valamint több mint 500 millió forint értékű dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

Pénzhamisítással gyanúsítanak egy férfit, aki több mint egymilliárd forint értékű amerikai dollárt és eurót rendelt csomagküldő szolgálaton keresztül külföldről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerdán.

Azt írták, a szakértői vélemények alapján a bankjegyutánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, amelyek azonban megtévesztőek lehetnek.

A fővárosi nyomozók április 5-én házkutatást tartottak egy 46 éves férfi lakásán, ahol több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, valamint több mint 500 millió forint értékű dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

A rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt, de érdemi vallomást nem tett. Az eljárás során szabadlábon védekezik - olvasható a trendőrségi oldalon.

.