Jókai napokat tartanak Balatonfüreden

MTI

2022.04.26. 09:57

Lesz Jókai-bableves főzőverseny is.

Péntektől vasárnapig tart a 31. Jókai napok rendezvénysorozat Balatonfüreden, ahol kötetbemutatóval, kiállításmegnyitóval, koncertekkel várják az érdeklődőket - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

 A rendezvény első napján ünnepi megemlékezést tartanak a Jókai Mór emlékház kertjében, valamint bemutatják a Séd című folyóiratot, Hansági Ágnes könyvét, a Móric, Mór, Maurus: Jókai címűt, valamint a 25 író 25 receptjét és történetét tartalmazó, Bozsik Péter szerkesztette Fortyogó fazék című könyvet.

Szombaton a programot Jókai-bableves főzőverseny színesíti a Koloska-völgyben, vasárnap pedig májusfát állítanak a Vaszary kertben. Emellett grafikai nyomatokat lehet készíteni a Rippl Rónai Józseftől Maurer Dóráig - válogatás a Fővárosi Képtár modern gyűjteményéből című kiállításhoz kapcsolódva, a tárlatban Aknai Katalin  művészettörténész tart vezetést.     

A Jókai napokon koncertet ad a Rokkka zenekar, elhangzik Gosztola Kitti Gyenes Gitta festőművész Melltű című alkotásához íródott hangjátéka, valamint fellép a Simple Blues Band.

A programot vitorlástörténeti interaktív kiállítás színesíti a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén.

.