Kiderült, hogy ki a legvonzóbb munkáltató ma Magyarországon

MTI

2022.04.30. 09:11

Idén kilencedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit.

A LEGO lett a legvonzóbb magyar munkáltató 2021-ben Magyarországon, a tavalyi győztes Samsung most ezüstérmes, a Mercedes-Benz pedig megvédte harmadik helyezését a Randstad Hungary rangsorában - közölte a humánerőforrás tanácsadó cég pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az idén kilencedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit a cég kutatásának eredményei alapján.

A legismertebb munkaadó ismét a Tesco lett, míg a Magyar Telekom nívódíjban részesült annak elismeréseként, hogy évek óta élvezi valamennyi demográfiai csoport szimpátiáját.

A közleményben kiemelték, felmérésük szerint a magyar munkavállalók körében a tavalyi eredményekhez hasonlóan az IT-szektor munkaadói a legnépszerűbbek, amelyet az üzleti szolgáltatási szektor, és a telekommunikációs ágazat követ.

A Randstad kutatása rámutatott arra is, hogy Magyarországon a munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tényező továbbra is a vonzó munkabér és juttatási csomag. Kiemelten fontosnak tartják még a kellemes munkahelyi légkört, amit a vállalat pénzügyi stabilitása, az állás hosszú távú biztonsága, valamint a munka-magánélet egyensúlya követ.

A munkavállalók által a legkevésbé fontosnak értékelt szempontok közé tartozik, hogy a cég a legújabb technológiákat használja, minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, valamint jó legyen a reputációja - írják a közleményben.

A Randstad Employer Brand Research független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás mintegy 163 000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 31 piac 5944 vállalatáról. Magyarországon mintegy 7800 fő vett részt a kutatásban.

.