Megjelent a friss tankönyvjegyzék

MTI

2022.04.05. 14:12

A könyveket augusztusban szállítják ki az iskolákba.

Megjelent az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzék, amely negyven kiadó több mint 2400 kiadványát, köztük új fejlesztésű tankönyveket tartalmaz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tankönyvrendelés a 2022/2023-as tanévre az előírásoknak megfelelően elindult, az iskolák a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. felületén rögzíthetik rendelésüket április végéig. A könyveket augusztusban szállítják ki az iskolákba - tették hozzá.

Azt írták: a tankkönyvkatalógusban a kiadványok teljes terjedelmükben megtekinthetők, és a tankönyvekhez készített mintatanmenetek, valamint a könyvekhez kapcsolódó CD-k, DVD-k tartalma is elérhető.

A tavalyi tanévhez képest 94 közismereti, 43 nemzetiségi és 32, sajátos nevelési igényű tanulóknak készült kiadvány, 42 nyelvkönyv - angol, német, spanyol, francia, japán és latin nyelven -, valamint további új - piaci szereplők, egyházi kiadók által fejlesztett - tankönyv is megtalálható. Emellett az orosz-ukrán háború miatt menekülő ukrán gyermekek nyelvoktatásához kétféle ukrán-magyar nyelvkönyv nyújt segítséget - ismertették.

Hozzátették: a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható tankönyvjegyzék megfelelő választási lehetőséget ad a pedagógusoknak és az intézményeknek ahhoz, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki, mely tankönyveket használják.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kormány az első osztálytól kezdve a középfokú oktatás befejezéséig - ahogy a 2020/2021-es tanév óta mindig - idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket valamennyi tanulónak.

Idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően elkészültek az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek is - olvasható a közleményben.

.