Érettségi: Itt vannak a 2022. májusi matek írásbeli feladatlapok és a megoldások

Érettségi

oktatas.hu/alon.hu

2022.05.04. 13:07

Itt van az idei matekérettségi feladatlap és az értékelési útmutató

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint matematikából középszinten 69 ezren és emelt szinten több mint 5 ezren pedig vizsgáztak.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig, az emelt szintű pedig 240 percig tartott. 
Vizsgázónként megengedett segédeszköz - közép- és emelt szinten is - a függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, a körző, a vonalzó, a szögmérő, amelyekről a diákok gondoskodnak. Ezeket az eszközöket a vizsga során egymás között nem cserélhetik.

Az első feladatlapon egyebek mellett geometria, mértani sorozat, térgeometria, valószínűségszámítás, gráfok, halmazok szerepeltek. A második részben pedig az új autók értékcsökkenéséről, iskolai fiú-lány arányokról, szőlőtermesztésről szóló feladatok voltak, amelyek megoldásához az érettségizőknek szükségük volt térgeometriai tudásra, foglalkozniuk kellett halmazokkal, és statisztikai fogalmakat is ismerniük kellett

Az érettségi dolgozatok javítása és értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik. A mellékletben találhatóak a 2022. május-júniusi matek írásbeli feladatlapok és a javítási értékelési útmutatók.

.