Kiderült, hogy ki nyerte az Év Kerékpárútja pályázat idei közönségszavazását

MTI

2022.05.05. 19:02

Az elismerést május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján adják át.

A Kaposvár melletti Deseda-tavat megkerülő kerékpárút nyerte meg az Év Kerékpárútja pályázat idei közönségszavazását - közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ csütörtökön az MTI-vel.

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében kiírt, a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub pályázatára március 11-25. között 59 pályázat érkezett, ebből a 11 döntősre több mint 7000 közönség szavazat érkezett, a nyertes Deseda-tó körüli kerékpárút 1964 szavazattal szerezte meg 2022 Év Kerékpárútja címet a Győr-Pannonhalma és a Barcs-Drávatamási közötti kerékpárutak előtt.

A szavazás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán zajlott május 4. éjfélig, a legtöbb kedvelést begyűjtő fénykép nyerte meg az Év Kerékpárútja címet. 2020-ban a Tatabánya és Tata közötti útszakasz lett a nyertes, tavaly pedig a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros hidakon vezető vonal volt a közönség kedvence.

Az elismerést május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján adják át.

Ismertetik, hogy a Kaposvár melletti Deseda-tó kedvelt üdülő- és pihenőhely. A nyertes szakasz a város központjából indul, 4 kilométer tekerés után éri el a tavat. A vízparti tekerés további 15 kilométer, melyet pihenőhelyek tarkítanak. A Deseda-kilátóból "Somogyország" dimbes-dombos tájait lehet megfigyelni. Egy kis északi kitérővel az arborétumot is meglehet látogatni, ahova egy fahíd vezet át.

Kiemelték, Kaposvár idén tényleg a biciklizés fővárosa lesz, hiszen vasárnap innen indul a Giro d'Italia kerékpárverseny harmadik szakasza.

.