A vidéki turizmus sikerére alapoznák a budapestit is

MTI

2022.06.17. 09:01

A korábban javarészt a külföldi utazókra támaszkodó turizmus Budapesten nehezebben áll talpra.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szakmai javaslatcsomagot állít össze a fővárosba irányuló belföldi turizmus bővítésére - közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a javaslatcsomag széleskörű párbeszéd alapján és a dinamikusan bővülő vidéki turizmus legjobb gyakorlatainak felhasználásával készül majd.

A közleményben kiemelték, a korábban javarészt a külföldi utazókra támaszkodó turizmus Budapesten nehezebben áll talpra, ezért a belföldi turizmus erősítésével kell támogatni.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a közleményben hangsúlyozta, küldetésüknek tekintik, hogy összefogják a turizmus szegmenseit, és az elmúlt évi Újra nyitva Budapest programjukra, szakmai véleményekre alapozva javaslatcsomagot állítsanak össze a főváros és a kormányzat számára.

A BKIK közleményében felidézi, hogy már korábban is több erőfeszítést tettek a fővárosi vendéglátás és turizmus talpra állításáért.

Példaként említik, hogy az elmúlt években több egyeztetést kezdeményeztek a kormánnyal és a fővárossal, adóvégrehajtási moratóriumot kértek a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozásoknak, tagdíjmérséklési lehetőséggel támogatták tagjaikat, saját válságkezelő programot, valamint szolidaritási alapot indítottak.

.