Meghosszabbítja a kormány a falusi csok igénylési határidejét

MTI/alon.hu

2022.06.08. 19:17

Fél évvel tovább lesz elérhető 2678 településen.

Meghosszabbítja a kormány a falusi csok igénylési határidejét, június 30. helyett december 31-éig lehet majd kérni a támogatást - értesült a Magyar Nemzet.

A lap webes felületén szerdán megjelent cikkben azt írták, a - már egy gyermekkel is igényelhető, de három meglévő vagy tervezett gyermek esetén akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 15 millió forint kedvezményes hitellehetőséget jelentő - támogatás így fél évvel tovább lesz elérhető az érintett 2678 településen.

A cikkben emlékeztettek: a következő évi költségvetés szerint jövőre minden eddiginél nagyobb összeget, több mint 3200 milliárd forintot fordít a kormány a családtámogatásokra, vagyis nemcsak megmarad a családtámogatási rendszer, hanem az ideihez képest 450 milliárd forinttal bővül is a keret.

Mindez beleillik abba az elvbe, amelyet 2010 óta szem előtt tart az Orbán-kormány, azaz, hogy a családtámogatási rendszerhez mindig hozzátettek, de nem vették el, nem szüntették meg egyetlen elemét sem - írták.

A cikkben kitértek arra is, hogy a családtámogatási elemek közül a legnépszerűbb a babaváró hitel, amelyet három év alatt már 220 ezren igényeltek, de az otthonfelújítási támogatás sikere is óriási, hiszen a tavaly januári bevezetése óta már több mint 131 ezer családnak segített.

2019 júliusa óta elérhető az autóvásárlási támogatás is, amelynek segítségével három- vagy többgyermekes családok legfeljebb 2,5 millió forintot kaphatnak új, legalább hétszemélyes gépjármű vásárlásához - tették hozzá.

.