Múzeumok éjszakája - Kiállítások, előadások és táncperformansz a Képzőművészeti Egyetemen

MTI

2022.06.22. 10:57

A nemrég felújított Lotz Károly- freskókat is meg lehet tekinteni.

A diplomamunkákat bemutató kiállítások, szakmai előadások és táncperformansz mellett a nemrég felújított Lotz Károly- freskókat is meg lehet tekinteni a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Múzeumok éjszakája programjában szombaton Budapesten, három helyszínen.

Az egyetem Andrássy úti főépületében a Best of Diploma című kiálltás az idén végzett hallgatók diplomamunkáiból mutat be válogatást a Barcsay-teremben és az aulában - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Lotz Károly frissen restaurált freskóit Lázár Eszter művészettörténész, Képzőművészet-elmélet Tanszék oktatója mutatja be két alkalommal a nap folyamán, de az egyetem könyvtára és gyűjteménye is megnyílik a látogatók előtt. Szabó Attila az Európai Egyetemek projektről tart előadást, az Anatómia Tanszék gyűjteménye Kőnig Figyes vezetésével lesz látogatható, este 9-kor pedig vezetett séta várja a főépületben a közönséget.

Az Epreskertben, az épületegyüttest és a parkot Simonyi-Lengyel Mira hallgató vezetésével lehet megtekinteni. A nap folyamán három alkalommal lesz látható egy 15 perces helyspecifikus táncperformansz a Kálvária belső terében, de Bánki Ákos Tiltott absztraktok című dokumentumfilmje is szerepel a programban.

A Margit körúton található Profil Galéria az idén végzett hallgatók munkáiból mutat be válogatást és hallgatói vásárral is készülnek - áll a közleményben.

.