Posta: Változások lesznek a csekk, a levél és a csomagot feladásnál

MTI

2022.06.21. 13:57

Június 20-tól indult a Magyar Posta új postapartneri programja.

Június 20-tól indult a Magyar Posta új postapartneri programja, amelynek keretében egyes 2000 lakos alatti kistelepüléseken a posta működtetését helyi vállalkozás veszi át - közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

Az új postapartnerek jellemzően olyan vállalkozások, amelyek a Magyar Falu program kistelepülések számára kiírt üzletfejlesztési pályázatán vissza nem térítendő forrást nyertek, és ezzel együtt vállalták, hogy ellátják a postai közreműködői tevékenységet.

Így a továbbiakban postapartnerek üzleteiben lehet csekket, levelet, csomagot feladni.

A postapartneri átállások folyamatosak lesznek, az adott község lakosságát, illetve a települési önkormányzatot a Magyar Posta előre értesíti.

A közlemény szerint a lakosság számára könnyebbség lesz, hogy a postai szolgáltatás nemcsak megmarad helyben, hanem a korábbinál hosszabb nyitvatartási időben lesz elérhető a kiskereskedelmi üzletben.

A küldemények kézbesítése változatlan marad, ezt a feladatot továbbra is a Magyar Posta látja el, a leveleket, csomagokat, készpénzkifizetési utalványokat továbbra is a postai munkatársak kézbesítik.

.