Új járatok indulnak Budapest és Isztambul között

MTI

2022.06.06. 21:03

A kétórás utat a légitársaság 89 férőhelyes Boeing 737-800-as géppel teszi meg.

Az AnadoluJet, a Turkish Airlines regionális légitársasága júniustól heti háromszor - csütörtökön, pénteken és vasárnap - közlekedő járatot indít Budapest és Isztambul között - közölte a Budapest Airport csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kétórás utat a légitársaság 89 férőhelyes Boeing 737-800-as géppel teszi meg.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy az AnadoluJet járataival Isztambulon keresztüli átszállással további úticélok érhetők el, Törökországon belül Ankara, Antalya, Dalaman, Bodrum és Izmir, a nemzetközi desztinációk közül pedig Dubai, Tel Aviv, Tbilisi, Teherán, valamint Baku.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője a közleményben elmondta, hogy a törökországi célállomások mindig is benne voltak a budapesti menetrendben, hiszen évek óta magyarok tízezrei utaznak Isztambulba és más, tengerparti desztinációkra. A Budapestről elérhető célállomások száma újra elérte a járvány előtti szintet, a nyár folyamán pedig újabb útvonalak és járatok indulása várható - tette hozzá.

Şamil Karakaş, az AnadoluJet első alelnöke a közleményben kiemelte, a légitársaság is hozzájárul a Törökország és Magyarország közötti turizmus fejlődéséhez, az új útvonal pedig lehetővé teszi, hogy Törökországból még többen látogassanak el Budapestre.

.