Új, nyári menetrend lép életbe június közepétől

MTI

2022.06.12. 15:07

Nyári menetrend lép életbe a MÁV-nál és a Volánnál.

A nyári menetrend a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe, a turisztikai helyeket sűrűbben kiszolgáló menetrendek augusztus 28-ig lesz érvényben.

vasúton június 18-tól több kiindulópontról még több expresszvonat közlekedik a Balatonra. Újra elérhetők lesznek a Balaton körüli utazásra szóló napijegyek és a kedvezményes jegyek, bővítik a kerékpárszállítási kapacitást.

A MÁV-START 35 felújított és 2 új típusú jegyautomatát telepített a forgalmasabb balatoni állomásokra, megállóhelyekre.

Volánbusszal június 16-tól az ország számos pontjáról még kedvezőbbé válik a Balaton elérése. A Volán több új járatot indít, egyes járatok gyakrabban és több települést érintve közlekednek, illetve számos városban tovább javulnak az autóbuszok és a vonatok közötti átszállási lehetőségek.

Az utasszám dinamikus emelkedésére tekintettel minden eddiginél több és jobb minőségű, az ország egészét behálózó balatoni vonatkínálatot rendelt meg a nyári szezonra. A menetrendben lévő fejlesztések egy része a nyári szezonra szól, elsősorban a Balaton jobb megközelítését szolgálja, más része nem szezonális.

Egyes térségek közlekedése átalakul, sok település kap sűrűbb, általában ütemes összeköttetést fontos irányokban. Javul a vonat-busz együttműködés is az országban több helyen.

.