Friss meteorológiai előrejelzés vasárnapra - Öt megyére figyelmeztetést adtak ki

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.07.31. 01:27

Öt megyére figyelmeztetést adtak ki. Jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Vasárnap napközben főként az északi és a keleti megyékben - legnagyobb számban várhatóan Borsodban és Szabolcsban - várhatók zivatarok, és jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu
 

Vasárnap hajnalban észak felől okklúziós front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk észak felől, mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek.

A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet hajnaltól egyre nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra -  Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 19 fok között várható, de a szélvédett, derült tájakon alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

.