Az idén is lesznek elsősegélynyújtók a balatoni strandokon

MTI

2022.07.13. 09:57

13 Balaton-parti település 19 strandján gondoskodnak a strandolók biztonságáról.

Megkezdte munkáját a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat, idén 13 Balaton-parti település 19 strandján gondoskodnak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt önkéntesei a strandolók biztonságáról a szezon végéig.

A Magyar Vöröskereszt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a programban idén is több mint 300 fiatal önkéntes vesz részt, a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el az érintett strandokon minden nap 10 és 18 óra között.

A szolgálat központja a Balaton északi partján Balatonakali, a déli partján Balatonszárszó, onnan indulnak a fiatalok naponta, a szezon végéig.

Kitértek arra is, hogy a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat idején az önkéntesek olyan szaktudást sajátítanak el, amellyel akár a legváratlanabb helyzetekben is gyorsan, hatékonyan tudnak reagálni, életet menteni. Tavaly csaknem 2500 esetben segítettek a nyaralóknak. Gyakoriak voltak a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések és a sportsérülések. Az utóbbi években többször előfordult, hogy az önkéntesek gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően életet mentettek, sikeres újraélesztéssel.

A Magyar Vöröskereszt balatoni programja idén 16. alkalommal valósulhat meg támogatóinak köszönhetően - olvasható a közleményben.

.