Életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend

MTI

2022.08.31. 18:58

A járatok tanítási időszakban érvényes menetrendje, illetve minden, csütörtöktől módosuló menetrend a BKK oldalán érhető el.

Csütörtöktől újra a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, emellett változások lépnek életbe a 3-as metró és több buszjárat közlekedésében.

A társaság szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint változik a 3-as metró megállási rendje a Göncz Árpád városközpontnál: minden nap üzemkezdettől 13 óráig a szerelvények a Kőbánya-Kispest irányú peronra érkeznek, és onnan is indulnak vissza Újpest-központ felé. Délután egy órától üzemzárásig pedig a vonatok továbbra is az Újpest-központ irányú peronhoz érkeznek, majd onnan indulnak visszafelé. Így az észak felől metróval érkező és a belváros felé átszálló utasok, illetve az 1-es villamosra Kelet-Pest és Dél-Buda irányába átszálló utasok gyorsabban és kényelmesebben közlekedhetnek - fűzték hozzá.

Módosul a 93-as, a 93A, a 132E és a 136-os buszjáratok menetrendje: az autóbuszok összehangolva indulnak szeptembertől, ezzel Kőbánya-Kispest és az Üllői úti lakótelep, illetve a Havanna-lakótelep között kedvezőbb, ütemes kiszolgálást biztosít a BKK.

A 123-as busz közlekedési rendje igazodik a soroksári IKEA nyitvatartásához: a késő esti órákban, a lakberendezési áruház nyitvatartási idején kívül a buszok csak Soroksár, Auchan áruházig közlekednek.

Az Örs vezér tere és Árpádföld között közlekedő 31-es buszjáraton hétköznapokon ezentúl csuklós járművek közlekednek az utasforgalmi igényekhez igazított

Újraindul a 254M gyorsjárat a XVIII. kerület és a Boráros tér között, valamint csúcsidőben gyakrabban indul a 79M trolibusz.

A járatok tanítási időszakban érvényes menetrendje, illetve minden, csütörtöktől módosuló menetrend a BKK oldalán érhető el.

.