Multisport Eb - Bemutatkoztak a magyar evezősök - Itt a további program

MTI

2022.08.11. 11:57

A magyarok programja a müncheni multisport Eb-n.

A magyarok közül elsőként az evezősök mutatkoztak be a müncheni multisport Európa-bajnokságon, csütörtökön délelőtt négy egység is lehúzta előfutamát, közülük kettő még délután is vízre száll.

Férfi kormányos nélküli kettesben Simon Béla és Juhász Adrián a románok, a spanyolok és a lengyelek mögött negyedikként ért célba, így a reményfutamba került.

"Nem igazán emlékszem olyan esetre, hogy jó előfutamot mentünk volna, úgyhogy kicsit még meg is leptük magunkat, hogy épkézláb módon végig tudtunk menni - értékelt a közmédiának nyilatkozva Simon Béla. - Nagyon meglepett minket a szél ereje és kicsit eltaktikáztuk a futamot, nem gondoltuk, hogy ennyire nehéz lesz, nagyon tempóból akartuk megoldani a csapásokat. De majd a délutáni reményfutamban kiküszöböljük ezt a problémát."

Az egyetlen magyar női egységnek, a Preil Vivien, Krémer Eszter kétpárnak is az első három között kellett volna zárnia az egyenes ági középdöntős folytatás kiharcolásához, de negyedik helyével ez az egység is a délutáni reményfutamból juthat csak tovább.

Ugyanígy járt a férfiak hasonló számában érdekelt Bácskai Máté, Szabó Márton duó, negyedik lett első vízre  szállásán, ez a csapat pénteken folytatja majd szereplését a müncheni pályán, amely az 1972-es olimpia sportági versenyeinek adott otthont, Eb-t azonban most először rendeznek itt.

Könnyűsúlyú egypárban Szigeti Rolandnak egyik vetélytársát sem sikerült megelőznie az ötfős előfutamában, így - ugyancsak pénteken - ő is reményfutamra kényszerül.

A csütörtöki nyitónapon bemutatkozott az egyetlen magyar paraevezős is, Pető Zsolt harmadikként ért célba a PR1 egypár második előfutamában, és ő is a reményfutamba került.

később:
előfutamok:

férfi egypár (Pétervári-Molnár Bendegúz) 11.55
férfi könnyűsúlyú kétpár (Galambos Péter, Tamás Bence) 12.40
    reményfutamok 16.00:
férfi kormányos nélküli kettes (Simon Béla, Juhász Adrián) 16.00
női kétpár (Preil Vivien, Krémer Eszter) 16.05

A magyarok programja a müncheni multisport Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján:


    EVEZÉS
    előfutamok 9.00:

férfi kormányos nélküli kettes (Simon Béla, Juhász Adrián) 9.55
női kétpár (Preil Vivien, Krémer Eszter) 10.15
férfi kétpár (Bácskai Máté, Szabó Márton) 10.40
férfi könnyűsúlyú egypár (Szigeti Roland) 11.00
férfi egypár (Pétervári-Molnár Bendegúz) 11.55
férfi könnyűsúlyú kétpár (Galambos Péter, Tamás Bence) 12.40
    reményfutamok 16.00:
férfi kormányos nélküli kettes 16.00
női kétpár 16.05

    KERÉKPÁR
    pálya:
    előcsatározások 16.00:
női csapat sprint (magyar válogatott) 16.00, női csapat üldözéses (magyar válogatott), selejtezők 16.46
    BMX:
férfi selejtező (Krausz Kristóf, Ujváry Zoltán) 17.00

    TORNA
    Női selejtező, egyben egyéni összetett DÖNTŐ 10.00 - Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill 12.24

.