A hétvégén lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körút egy részét

MTI

2022.09.15. 20:57

Az autómentes hétvége programjához kapcsolódik a lezárás.

Lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat a Fővám tér és a Lónyay utca között a hétvégén az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódó autómentes hétvége miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Azt írták: a lezárás szombat hajnaltól vasárnap estig tart, és a közösségi közlekedést is érinti. Emellett hétvégén a Pesti alsó rakpartot megnyitják a gyalogosok előtt - jelezték.

A rendezvény idején a Vámház körút-Üllői út-Bakáts utca-Közraktár utca-Pipa utca által határolt területre nem lehet behajtani.

A közösségi közlekedést érintő változások közül kiemelték, hogy a hétvégén nem közlekedik a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, helyettük Budán a meghosszabbított útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal lehet utazni. Az 56A villamos a kelenföldi vasútállomás és Hűvösvölgy között, a 61-es villamos a Városház tér és Hűvösvölgy között jár majd.

A 83-as trolibusz a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán jár, a 15-ös és a 115-ös busz pedig a Boráros tér felé a Kiskörúton közlekedik - tették hozzá.

A Szabadság hídon áthaladó járatok helyett az 4-es metróval, valamint a 7-es és a 133E autóbusszal, a kiskörúti villamosok helyett pedig az ott közlekedő M3-as pótlóbusszal, a 9-es autóbusszal és a 72M  jelzésű trolival lehet utazni - áll a közleményben.

.