Decembertől újra látható a Csináljuk a fesztivált! a Dunán

MTI

2022.10.07. 17:58

Az előadók között lesz Kovács Kati, Szulák Andrea, Kállay-Saunders András és Poór Péter.

December 3-án indul a Csináljuk a fesztivált! második évada a Duna televízióban. A nagyszabású showműsor, amelynek tematikáját ezúttal a zenei korszakok adják, újra a legnagyobb slágert keresi.

Tíz szombat estén át zajlik a műsor, amelyben ismét a legnépszerűbb hazai előadók éneklik el a nagy magyar slágereket. A dalokat a zsűriben az első évadban is szerepet kapott Korda György, Balázs Klári, Feke Pál, Balázs Andi és Nagy Bogi mellett új tagként Frenreisz Károly értékeli - hangzott el a produkció pénteki sajtóbemutatóján.

A Csináljuk a fesztivált! színpadán mások mellett olyan nagy magyar slágerek hangzanak el, mint a Zene nélkül mit érek én, a Szól a rádió, a Homok a szélben vagy a Jég dupla whisky-vel. Az előadók között lesz többek között Bangó Margit, Kovács Kati, Szulák Andrea, Zoltán Erika, Kállay-Saunders András, Poór Péter és Kalapács József.

"Büszke vagyok a műsor első évadának nézettségére, ami a kereskedelmi tévék nagyságrendjében volt" - fogalmazott Korda György. Hozzátette: a legnagyobb slágert megtalálni szubjektív dolog, és fontos tudni, hogy nem a legjobb előadókat vagy zeneszerzőt keresik.

 A zsűri új tagja, Frenreisz Károly zeneszerző és előadó, aki a hatvanas évektől a Metro, az LGT és a Skorpió zenekarban is játszott, azt emelte ki, hogy a műsor elsődleges célja az örömszerzés.

A show két házigazdája változatlan: Rókusfalvy Lili és Fodor Imre. A Csináljuk a fesztivált! új adásaiban változást jelent, hogy évtizedek helyett zenei korszakok adják a tematikát: az aranykor, a beat-korszak, a popslágerek, valamint az újhullámos slágerek.

A közmédia sikerműsora a következő évadban a közönség által is beszavazott korszakos kedvencek között keresi az évszázad slágerét, változatos zenei műfajokat felvonultatva. A legnagyobb kedvencek listájára korábban a hirado.hu-n lehetett voksolni, és több mint 12 ezer szavazat érkezett.

A második évadban két nagyszabású különkiadás is várja a nézőket. Részletek és további kulisszatitkok a Duna és a műsor szereplőinek közösségi média oldalain olvashatók.

.