40 ezer forintos támogatással lehet venni új telefont karácsonyra

MTI

2022.11.16. 10:04

Karácsonyra az okosórák után a telefon a második legnépszerűbb termék.

Azoknak, akik korszerű mobillal lepnék meg szeretteiket, komoly segítséget nyújthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-programjában igénybe vehető 40 ezer forintos támogatás, különösen, ha ezt az ebben az időszakban elérhető kedvezményes készülékek megvásárlásához veszik igénybe - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Az okostelefon az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék: egy tavalyi felmérés szerint minden negyedik ajándékvásárló elektronikai cikkeket is vesz karácsonyra szeretteinek, ezek között az okosórák után a telefon a második legnépszerűbb termék - írták. Hozzátették: annak, aki idősebb családtag régi készülékét szeretné lecserélni, ezt érdemes a következő akciós napokra időzítenie.

A nagy műszaki áruházakban a kedvezményesen kínált mobilkészülékek még költséghatékonyabban vásárolhatók meg az NMHH készülékcsere-programjában elérhető 40 ezer forintos kedvezmény felhasználásával. A program a korszerűtlen mobiltelefonok kivonását támogatja, ezért a kedvezményt az veheti igénybe, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyen 2021. július 1. és 2022. április 30. között legalább egyszer sikeres hanghívást indított, adatforgalmat bonyolított vagy SMS-t küldött - ismertették.

Tudatták: az idén februárban indult programot eddig több mint 70 ezren vették igénybe, kétmilliárd forintot meghaladó értékben. A készülékprogram részletei a digipedia.hu oldalon érhetők el. A csereprogram 2023. március 31-ig tart.

A mobilnethasználatra alkalmas készülék csak akkor lesz valódi ajándék, ha használatba is veszi, aki megkapta - írták, javasolva, érdemes időt szánni az okoskészülékek világában járatlan családtagot bevezetésére a készülék tudatos használatába.

A legtöbbeknek az üzenetküldés, a videóhívások és a közösségi média, illetve az online videómegosztók böngészése jut az eszébe az okostelefonokról, pedig ennél jóval többet tudnak. A telefonokra letölthető alkalmazásokkal könnyebbé tehető a kapcsolattartás, a tájékozódás, a közlekedés, és szinte nincs olyan hobbi, szabadidős tevékenység, amire ne fejlesztettek volna egy applikációt a kirándulástól a sakkon át, akár a barkácsolásig (például letölthető mobilra vízmérték-alkalmazás is), az idősebbeknek pedig sok egészségvédelmi és segítségkérő alkalmazás is készült már - olvasható a közleményben.

Az online világban való biztonságos eligazodással kapcsolatos információkat az NMHH szintén a digipedia.hu oldalon gyűjtötte össze - közölték.

.