Élelmiszergyűjtő akciót indít egy egyesület

MTI

2022.11.15. 14:08

Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjtik majd a felajánlásokat péntektől vasárnapig a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban.  

Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben péntektől vasárnapig tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója országszerte.

Az Élelmiszerbank mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le - közölte az egyesület kedden az MTI-vel.     

Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat péntektől vasárnapig a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban.     

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban és a leghidegebb januári hetekben.

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd.     

A rászorulóknak a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, valamint bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer - olvasható a közleményben.     

A Tesco pénzügyi támogatást is nyújt a vásárlók felajánlásai mellé, az áruházaiban adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel segíti az Élelmiszerbank egész éves élelmiszermentő munkáját. A jótékonyságra a Tesco Otthonról szolgáltatása adománycsomagok vásárlásával is lehetőséget kínál.

.