Már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők az Útinform weboldalán

MTI

2022.11.04. 18:07

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetők az Útinform weboldalán.

A legújabb fejlesztése részeként már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők az utinform.hu weboldalon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

Az újítás a kelet-közép-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg, és a jövőben újabb országokkal is terveznek hasonló együttműködést - közölték.

Az Útinform weboldalán, a webkamerákat tartalmazó térképen a szlovén zászlóval színezett kameraikonra kattintva bárki elérheti az ottani aktuális forgalmi helyzetet mutató kameraképeket. A szlovén kameraképeket közvetlenül is el lehet érni a https://www.utinform.hu/hu/foreign-webcam/si linken - írták.

A magyar-szlovén nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, amelynek célja a kelet-közép-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak - Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus - részvételével harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása - olvasható a közleményben.

.