Az ünnepi időszakban öt magyar filmpremier lesz a Duna tv-n

alon.hu

2022.12.23. 14:57

Öt magyar filmpremier a Duna műsorán.

Öt kiemelkedő, a magyar történelem, sport és irodalom jelentős alakjait és alkotásait feldolgozó filmpremierrel jelentkezik a Duna az ünnepi időszakban, december 23-tól, együttműködésben a Nemzeti Filmintézettel (NFI).

Érdemes lesz a nézőknek a közmédia csatornái, most különösen a Duna felé fordulni az ünnepi időszakban, amely itt kitolódik egészen január végéig.

December 23-án 20:50-től a Gárdonyi Géza népszerű, Ida regénye című romantikus művéből készült, legújabb filmes adaptációt tekinthetik meg a Duna nézői. A Goda Krisztina-Divinyi Réka alkotópáros nevével fémjelzett tévéfilm az 1920-as évekbe repíti vissza a közönséget.

Az Aranybulla című, hatrészes sorozat december 25. és 30. között 20 órától látható legelőször televízióban. A II. András életét bemutató epizódokban olyan részletekre is fény derül az uralkodóval kapcsolatban, amelyekről eddig nem szóltak a történelemkönyvek.

Az év első hónapjában az olimpiák történetének egyik legeredményesebb magyar női sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, Keleti Ágnes rendkívüli életét bemutató dokumentumfilmmel folytatódnak a premierek: az Aki legyőzte az időt január 9-én 20:45-kor debütál a Dunán.

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művének a Petőfi 200 emlékév kapcsán, az MTVA megrendelésére és finanszírozásával készített különleges filmes feldolgozását január 22-én mutatja be a Duna.

Az ünnepi időszak premierjeinek sorát egy dokumentum-játékfilm zárja: január 31-én a Béke - A nemzetek felett című alkotás arra a kérdésre is keresi a választ, hogy mi történt a Franciaországba érkező magyar delegációval 1920. január 7. után.

.