Itt a friss Luca napi időjárás-előrejelzés - Azt is megtudhatjuk, milyen idő várható januárban

Időjárási hírek

MTI

2022.12.13. 01:27

December 13. Luca napja. Luca naptól karácsonyig tartó időszak jelzi a következő esztendő 12 hónapját.

A népi megfigyelések szerint, Luca-naptól karácsonyig 12 nap van, és ez az időszak jelzi a következő esztendő 12 hónapját. Megfigyelték, hogyha december 13-án havazott, az a jóslat szerint azt jelentette, hogy az év első hónapja, a január havas lesz. Most, kiderül, milyen időre számíthatunk januárban.

Keddre megszűnik a csapadék, és az északnyugati szél is mérséklődik, viszont keményebb fagyokra számíthatunk mind kedd, mind szerda hajnalra virradóan.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

Kedden többnyire napos idő várható, a keleti, északkeleti határszélen lehetnek felhősebb tájak, ahol továbbra is előfordulhat hószállingózás. Estefelé délnyugat felől felhőzetnövekedés veszi kezdetét. A nyugati szelet késő estig néhol még élénk lökések kísérik, majd veszít erejéből a légmozgás. Kedden mérsékelt déli, délkeleti szél várható.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9 fok között várható, de a derült, hófödte részeken ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -3 és +3 fok között valószínű.

.