Nagy lesz a kontraszt - Ilyen időjárás várható az év utolsó napjaiban

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.12.29. 01:27

Friss meteorológiai előrejelzés december 29-re.

Az év utolsó napjaiban is nagy lesz a kontraszt a délnyugati és az északkeleti időjárás jellegében, de mindenütt a sokéves átlag felett alakul a csúcshőmérséklet. Csütörtöktől fokozódik a nappali felmelegedés mértéke.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka nagyobb eséllyel az északi megyékben képződhet rétegfelhőzet, illetve köd, másutt többnyire derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Napközben elsősorban északkeleten a borult, párás idő lesz a jellemzőbb, de másutt is egyre nagyobb területen növekedhet meg a felhőzet. Délnyugat, nyugat felé haladva van egyre nagyobb esély napsütésre, a legtöbbre az Alpokalján.

A tartósan borult tájakon szitálás, éjjel esetleg ónos szitálás, délutántól keleten helyenként gyenge eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon és a déli megyékben időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. 

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +2 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a borult, párás tájakon 1 és 7, míg a naposabb délnyugati, nyugati területeken 8 és 15 fok között alakul.

.