Így módosul karácsonykor a buszok, a HÉV és a metrók menetrendje

Ünnep

alonmedia.hu

2022.12.21. 17:57

December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok Budapesten.

December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok a fővárosban, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) karácsonykor és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be.

 2022. december végén és 2023. január elején járataink közlekedése az alábbiak szerint módosul:

• Az M3-as metró december 23-ától január 1-jéig mindennap, teljes üzemidőben Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között közlekedik. A pótlóbuszok ebben az időszakban a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont, valamint a Nagyvárad tér és Népliget között járnak.

• December 24-én nappali járataink szombati menetrend szerint közlekednek, az utolsó járatok 16:00 körül indulnak a végállomásokról. Ezt követően éjszakai járatokkal, valamint a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-ekkel utazhatnak. A 100E és a 200E jelzésű autóbuszok ezen a napon is közlekednek 16:00 után. Kérjük, a pontos indulási időpontokért használják a BudapestGO utazástervezőt.

• December 27-étől 30-áig járataink az év végi, illetve ennek hiányában a tanítási szünetben érvényes munkanapi menetrend szerint járnak.

• Szilveszterkor egész éjszaka közlekedik az M2 és az M4-es, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között az M3-as metró, valamint a Nagyvárad tértől a Népligetig az M30-as pótlóbusz, továbbá a H5-ös, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV. Az M1-es metróval ezen az éjszakán kb. hajnali 2 óráig lehet utazni. Éjszakai járataink megnövelt kapacitással, sűrűbben közlekednek. Az Üllői úton közlekedő éjszakai buszok helyett az M3-as metróval lehet utazni a Kálvin tér és a Határ út között. Részletek a BudapestGO utazástervezőben találhatók.

• Január 2-ától 6-áig járataink a tanítási szünetben érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek.

.