Az Év sportolója Gála 2022 - Az év sportpillanatai: az idei jelöltek

MTI

2022.12.09. 22:47

Az év sportpillanatai (jelöltek):

Pénteken (ma) megkezdődött az internetes szavazás 2022 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 65. alkalommal voksolhatnak.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke az M1 aktuális csatornán ismertette a listákat. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 30-ig tart. Ekkor jelentik be, hogy kategóriánként kik kerültek be az első háromba.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2023. január 9-én, hétfőn, új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezi meg az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót. A műsor 19.30-tól látható majd az M4 Sporton.

Szöllősi György emlékeztetett rá, hogy 2022-ben páratlan sportsikerek születtek. A férfiaknál például van a jelöltek között olimpiai bajnok és több olyan világbajnok, aki olimpiai számban diadalmaskodott.  

Az MSÚSZ harmadszor díjazza az Év sportpillanatát, az m4sport.hu oldalon található, a szövetség és a sportcsatorna szakértői által összeállított listára a szurkolók szavazhatnak december 30-án, pénteken 10 óráig. A szűkített hármas lista alapján viszont már felkért szakemberek döntenek a nyertesről. Az Év szabadidős sporteseménye-díjra pályázni december 20-ig lehet, a győztesekről az MSÚSZ elnöksége határoz, miként arról is, hogy ki kapja majd Az Év e-sportolója-díjat.

A fogyatékos sportolóknál három kategóriában hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. Egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző, Pruzsina István bekerült az Év edzője-díj jelöltjei közé.

Az év sportpillanatai (jelöltek):
A férfi kézilabda K&H Liga döntőjének utolsó másodpercei, Rosta Miklós gólja
A Giro d'Italia magyarországi Nagy rajtja
A Sepsi OSK, első székelyföldi csapatként, megnyeri a labdarúgó Román Kupát
Gazdag Dániel gólja Wolverhamptonban, az angolok ellen 4-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen
Kozák Luca sporttörténelmi Európa-bajnoki ezüstérme 100 méteres gátfutásban
Kristoffer Zachariassen gólja a Monaco elleni Európa-liga-mérkőzésen, amivel a Ferencváros megnyeri csoportját
Liu Shaoang győzelme 500 méteren Pekingben, amivel megszerzi Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmét
Milák Kristóf világcsúcsa a budapesti vizes-világbajnokságon
Rescsik Csaba parasportlövő megszerzi az első kvótát a párizsi paralimpiára
Szilágyi Áron döntő tusa, amivel megnyeri egyéni világbajnoki döntőjét

Az Év Sportolója Gála 2022 - Íme, ők az idei jelöltek

.