Csütörtökön kezdődik Educatio szakkiállítás

MTI

2023.01.11. 10:07

Mintegy százötven kiállító várja az Educatio látogatóit.

Mintegy százötven kiállító várja a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás látogatóit január 12. és 14. között - közölte az Oktatási Hivatal (OH)  az MTI-vel.

A kiállítást a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. rendezi. Az eseményt idén is "hibrid" formában tartják: személyesen a Hungexpón, valamint online is látogatható lesz.

Az oktatási seregszemlén a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények nyújtotta lehetőségekkel - jelezték.

A közlemény szerint a látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhatnak a hazai egyetemek, főiskolák, szakképző iskolák képzéseiről; felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az OH munkatársai a felsőoktatási felvételi eljárás részleteiről, a felvételi követelmények, pontszámítási szabályok változásairól tájékoztatják az érdeklődőket.

A felvételi eljárásról részletes tájékoztatás olvasható a felvi.hu-n.
A kiállítás részletes programja a www.educatioexpo.hu oldalon található - írták.

.